Find us on FacebookFollow us on TwitterVisit our channel on Youtube

Γραμμή βοήθειας για την κατάθλιψη : 1034
Αρχική | Ειδήσεις
Ειδήσεις
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 22:29

Μια νέα θεραπεία που θα αντικαταστήσει το ηλεκτροσόκ μελετούν καναδοί επιστήμονες, με πρωτεργάτη τον ελληνικής καταγωγής δρα Ζαφείρη Δασκαλάκη.

Καναδοί ερευνητές μελετούν μια νέα μέθοδο για τη θεραπεία της κατάθλιψης που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις παλιές παραδοσιακές μεθόδους, όπως το ηλεκτροσόκ. Ο ελληνικής καταγωγής δρ Ζαφείρης (Τζεφ) Δασκαλάκης, ψυχίατρος στο Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας του πανεπιστημίου του Τορόντο, είναι από τους πρωτεργάτες της έρευνας για τη νέα μαγνητική θεραπεία.

Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 02:00

Μάθετε για τη διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) & κατάθλιψη χωρίς πολύπλοκους ιατρικούς όρους και τεχνικές ορολογίες. Γνωρίστε συνανθρώπους μας που τους έχει αγγίξει η διπολική διαταραχή και η κατάθλιψη. Ενημερωθείτε για την ΕΔΟ, το Διπολικό εργαστήρι και τα πρότυπα διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματά τους.

Τι είναι η διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) και η κλινική κατάθλιψη; Ποια είναι τα συμπτώματά τους και πως γίνεται η διάγνωσή τους; Πόσοι άνθρωποι πάσχουν από αυτές τις διαταραχές και πως το γνωρίζουμε αυτό; Με ποιες άλλες ασθένειες συσχετίζονται και τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς; Τι γνωρίζουμε για τα αίτια τους και τι πράγματα επηρεάζουν τη πορεία τους; Πως επηρεάζονται η οικογένεια και οι συγγενείς/σύζυγοι και τι ρόλο έχουν στην κλινική πορεία τους; Ποιος είναι ο ρόλος του Ψυχιάτρου, του Ψυχολόγου και των άλλων επαγγελματιών υγείας στη θεραπεία αυτών των διαταραχών;

Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 02:00

Νοιώθετε θλίψη; Είστε πιεσμένοι; Έχετε απορίες σχετικά με τα όσα νοιώθετε ή με τη συμπεριφορά αγαπημένων σας προσώπων; Μπορείτε να απευθυνθείτε στην τηλεφωνική γραμμή για τις ψυχικές διαταραχές, που λειτουργεί στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής-ΕΠΙΨΥ.

Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2010 02:00

Η κατάχρηση αλκοόλ, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη φαίνεται να συνυπάρχουν σε πολλές γυναίκες, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη που μελετά πως οι τρεις καταστάσεις σχετίζονται μεταξύ τους με την πάροδο του χρόνου σε νεαρά ενήλικα άτομα.

Η Δρ Καρολιν Μακ Καρτι και οι συνεργάτες της στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Παίδων του Σιάτλ διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί άνδρες και γυναίκες που συμπεριλήφθηκαν στην μελέτη υπέφεραν από τουλάχιστον ένα από τα προαναφερόμενα προβλήματα, μεταξύ 21 και 30 ετών.

Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 02:00

Η βία που περιέχουν πολλές τηλεοπτικές εκπομπές οδηγεί ακόμα και σε κατάθλιψη. Σύμφωνα με την κορυφαία Αυστραλή ψυχολόγο δρ Τζάνετ Χολ, "η πολλή τηλεόραση κάνει κακό" αλλά διευκρίνισε πως "για την ψυχολογία των τηλεθεατών είναι καλύτερο να παρακολουθούν "ευχάριστες, όμορφες, αξιόλογες εκπομπές ποιότητας" που δεν περιέχουν βία και δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη.

Τετάρτη, 14 Ιούλιος 2010 02:00

Τα παιδιά και οι έφηβοι που καπνίζουν ινδική κάνναβη μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

Αρκετές μελέτες έχουν αναδείξει σχέση μεταξύ ινδικής κάνναβης και αυξημένου κινδύνου κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής, αλλά ορισμένες έχουν αποτύχει να επιβεβαιώσουν τον συσχετισμό. Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο η ινδική κάνναβη από μόνη της ή και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την σχέση αυτή.

Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 02:00

Ο Φυσιοθεραπευτής και συγγραφέας Gary Greenberg διαπραγματεύεται στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Manufacturing Depression: The Secret History of a Modern Disease», τη σύγχρονη ιστορία της κατάθλιψης ενώ θέτει ταυτόχρονα το ερώτημα για το αν η εν λόγω ασθένεια είναι κατασκευασμένη.

Ο συγγραφέας στα πλαίσια της έρευνας για το βιβλίο του, έκανε διάφορα τεστ σε ειδικές κλινικές και διαπίστωσε πως τις περισσότερες φορές τα φάρμακα απέτυχαν να ξεπεράσουν τα placebos. Ο κ. Greenberg παραχώρησε συνέντευξη στο http://www.democracynow.org όπου μιλάει για το τελευταίο του βιβλίο.

Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010 02:00

Οι γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος θα πρέπει ίσως να επανεξετάσουν τη διατροφή τους και να αφαιρέσουν από αυτή τα επεξεργασμένα τρόφιμα, σύμφωνα με μελέτη.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης διαπίστωσαν ότι οι διαταραχές της διάθεσης ήταν πιο συχνές σε γυναίκες, ηλικίας 20 με 93 ετών, οι οποίες σε διάστημα δέκα ετών, τρέφονταν κυρίως με επεξεργασμένα και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. "Δεν υπάρχει κάποια μαγική δίαιτα", αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά της που απέστειλε στο Ρόιτερς η δρ Φελίτσε Τζάκα και προσθέτει ότι μία δίαιτα που θα αποτελείται κυρίως από λαχανικά, φρούτα, τρόφιμα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και άπαχο κρέας και σπανίως επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκά βοηθάει τον οργανισμό βιολογικά αλλά και ψυχικά.

Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2009 02:00

Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα διεθνούς έρευνας, που δείχνουν ότι η συζυγική σχέση μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 34.500 ανθρώπων από 15 χώρες, διευκρινίζει η Κέιτ Σκοτ, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο του Οταγκο στη Νέα Ζηλανδία.

Η έρευνα βασίζεται και σε στοιχεία για την ψυχική υγεία από τα αρχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Αυτό που προκύπτει από την εργασία μας είναι ότι οι συζυγικές σχέσεις ωφελούν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική υγεία τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, τόνισε η Σκοτ και πρόσθεσε πως ο πόνος και οι διαταραχές που ακολουθούν τη διάλυση ενός γάμου, καθιστούν ακόμα πιο ευάλωτους τους ανθρώπους.

Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009 02:00

Tη χαρακτηρίζουν μάστιγα του 21ου αιώνα και ίσως όχι άδικα, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια τεράστια δυναμική εξάπλωσής της στον πλανήτη. Δεν γνωρίζει την έννοια του όρου «διάκριση», καθώς μπορεί να διεισδύσει στον ψυχικό κόσμο κάθε ανθρώπου, να «αλέσει» το ενδοκρινικό σύστημα και να κλονίσει την πνευματική και συναισθηματική ισορροπία, ανεξάρτητα από το φύλο, το επάγγελμα, την οικονομική επιφάνεια και τους αμυντικούς μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο λόγος περί κατάθλιψης, μιας ψυχικής ασθένειας η οποία «κλέβει» τη χαρά του παιχνιδιού από τα παιδιά, «παραλύει» τον συναισθηματικό κόσμο των ενηλίκων και ενισχύει στους ηλικιωμένους την επιθυμία να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Ενας άνθρωπος αυτοκτονεί κάθε 56 λεπτά στη Γερμανία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοχείρων έπασχε, όπως διαπιστώθηκε, από κάποια μορφή κατάθλιψης.

«ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 4

botbanner1

Katathlipsi.gr TV

fbtwitteryoutube

Όροι και προϋποθέσεις / Sitemap / Αναζήτηση
Back to top